Lineaire Warmtewisselaars

Home

thumbnail
Lineaire warmtewisselaars in de kas van Hydro Huisman BV te Huissen.
thumbnail
De warmtewisselaars tussen de poten van de kas, om en om met de uitstroomopening naar boven. Als alle roltafels vol staan, is dat de enige plek waar omhoog geblazen kan worden.
thumbnail
Zo komen de potplantentafels boven de warmtewisselaars. Het water is hier nog niet aangesloten, de stroom wel.
thumbnail
Zijaanzicht van de geweven matjes. Het water stroomt hier verticaal door de dunne buisjes, de lucht horizontaal, evenwijdig aan de kijkrichting. Aanzuigen van de lucht door de warmtewisselaar geeft minder wervels dan er doorheen blazen.
thumbnail
Het afgeschermde gedeelte in de Groene Tuin in Berlicum, Friesland van 1000 m^3 dat gekoeld wordt door 24 warmtewisselaars.
thumbnail
Warmtewisselaars onder de teeltgoten. De ventilatoren blazen hier omhoog in het gangpad. Deze opstelling geeft te veel wind langs de tomatenplanten.
thumbnail
Een andere opstelling van de warmtewisselaars in Berlicum. Nu blazen ze horizontaal uit onder de teeltgoten. Dit is voldoende voor het horizontaal ventileren van de kas. De eerste warmtewiselaar heeft al een transparante schoorsteen.
thumbnail
Warmtewisselaar met transparante schoorsteen tussen de twee tijen tomaten. Door de schoorsteen kan er warme lucht van boven in de kas worden aangezogen, dan is er ook voldoende verticale ventilatie inde kas.
thumbnail
Het koelcircuit in Berlicum met tussenwarmtewisselaar naar het grondwater. Het PVC circuit is onvoldoende zuurstofdicht om direct grondwater te gebruiken.